Schaatsconditie

De schaatsconditietraining is gericht op het verbeteren van de schaatstechniek en de conditie. Er worden daartoe zeer afwisselende oefeningen gedaan bestaande uit co├Ârdinatie-, kracht- en schaatsoefeningen. Het trainingsprogramma is zo opgezet dat iedereen, zowel gevorderden als beginners, op hun eigen niveau kan meetrainen, bovendien is het altijd gezellig op de training.

Locatie

Er wordt iedere woensdag verzameld bij de hoofdingang van het Sportcentrum. In principe vindt de training altijd in de buitenlucht plaats op of in de buurt van de campus, o.a. de Sintelbaan, het amfitheater en station Drienerlo.

Oefeningen

De schaatsconditietrainingen zijn zeer afwisselend met een gestructureerde opbouw naar de piekmomenten. In de zomerperiode wordt er een stevige basis gelegd voor het schaatsseizoen, de oefeningen zullen langzaam maar zeker een meer schaatsgerelateerd karakter krijgen.

Materiaal en kleding

Het dragen van loopschoenen wordt erg aangeraden, maar er zijn geen verplichtingen aan kleding of materiaal.

Voor informatie over de training of andere gerelateerde zaken kun je altijd mailen naar de sportcommissaris  van de Skeuvel.

Mocht om de een of andere reden een training niet door kunnen gaan dan zal dit door de trainer of het bestuur bekend worden gemaakt via het gastenboek of een mededeling op de site.

Wielercommissie zegt op 25-02-20:

Attentie wielrenners!
Morgen is het Wielerwoensdag en opent de inschrijving voor de Ardennen! ...

> Meer