Fietsen

In de zomerperiode biedt de Skeuvel een fietstraining aan. Tijdens de algemene fietstraining wordt vooral gewerkt aan conditie en kracht. Deze fietstrainingen zijn dus ideaal om in de zomer in vorm te blijven en je ziet nog eens wat van het mooie Twentse landschap!

Trainingsmomenten

De algemene fietstraining is op donderdag. Deze is bedoeld voor mensen die al wel redelijk goed kunnen fietsen en dus bijvoorbeeld in een groep kunnen fietsen.

Materiaal

Het dragen van een helm is op deze training verplicht. Heb je geen helm, maar wil je wel meetrainen? Dan kun je van ons een helm lenen. Het dragen van fietskleding, in het bijzonder een fietsbroek, wordt aangeraden (daar doe je jezelf namelijk een enorm plezier mee).

Je mag alleen aan de fietstraining deelnemen als je materiaal in orde is. Dit betekent dat een fiets goed onderhouden moet zijn en goede remmen moet hebben. Daarnaast mag je op een fiets met commandeurs aan de buis niet deelnemen aan de training, omdat het gevaarlijk is om tijdens het fietsen in een groep een hand van het stuur te moeten halen om te kunnen schakelen.  Voor een complete omschrijving waaraan je fiets moet voldoen kan je kijken in dit document.

Wedstrijden

Er bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende fietswedstrijden. Hier onder staat een lijstje met wedstrijden waar je aan mee zou kunnen doen.

UTTC

De Universiteit Twente Tijdrit Competitie bestaat uit een serie van drie tijdritten georganiseerd door Klein Verzet (UT Tijdrit Kampioenschap), Aloha en de Skeuvel. Over de drie tijdritten wordt een eindklassement bepaald met behulp van een per wedstrijd te geven puntenwaardering. Er is zowel een individueel als een verenigingsklassement. Aan deze tijdritten mogen alleen leden van de drie bovengenoemde verenigingen meedoen.

UTK weg

Het Universiteit Twente Kampioenschap op de weg wordt elk jaar door de wielervereniging Klein Verzet georganiseerd. Deze wedstrijd staat open voor alle studenten uit Enschede. De wedstrijd wordt verreden op de wielerbaan in Oldenzaal. De dameswedstrijd duurt een half uur, de herenwedstrijd een uur.

Voor informatie over de training of andere gerelateerde zaken kun je altijd mailen naar de sportcommissaris van de Skeuvel. Mocht je een keer een fietstraining willen proberen en een fiets willen lenen, dan kun je mailen naar de penningmeester van de Skeuvel

Mocht om de een of andere reden een training niet door kunnen gaan dan zal dit door de trainer of het bestuur bekend worden gemaakt via het gastenboek of een mededeling op de site.

Wielercommissie zegt op 25-02-20:

Attentie wielrenners!
Morgen is het Wielerwoensdag en opent de inschrijving voor de Ardennen! ...

> Meer