Beginners IUT

Beginners IUT.

 

Op 23 november gingen we op naar het beginners IUT in Amsterdam, wat voor velen van ons de eerste wedstrijd op het ijs zou zijn.
Op de lang treinreis vanuit Enschede waren we goed voorbereid met een goede hoeveelheid pannenkoeken en spritsen. Langzaam werd de groep in de trein groter naarmate we verder naar Amsterdam reisden.

 

Eenmaal in Amsterdam aangekomen stond er heerlijke stamppot op ons te wachten, waarna we met goed gevulde (of te volle) buikjes konden luisteren naar de uitleg over de essentie van het wedstrijdrijden.
Na deze basisregels waren we toe aan de warming up. Deze begon met de gebruikelijke rondjes lopen en alle spieren los maken, maar eindigde met rare danspasjes van de SKITS’ers….


En toen was het moment eindelijk daar, de wedstrijd!
Er werd begonnen met de 300 meter voor vrouwen waar Lillian haar eerste tijd op de 300m neerzette (33.51). Kort daarna reden Evie, Charlotte en Lente een nieuw pr van respectievelijk 37.47, 38.46 en 41.55. Hierna waren de mannen aan de beurt op de 300 meter. Jort heeft het voor elkaar gekregen om 2 keer te vallen op de 300 meter (en dan wel juichend over de finish te glijden;)  maar wist nog wel een strakke tijd van 43.13 neer te zetten. Ook Niels wist een nieuw PR te rijden van 45.15. Hiermee heeft hij de prijs gewonnen voor de beste benadering van de 45 sec op de 300 meter.

 

Na een korte dweilpauze was het tijd voor de 500 meter. Ook hier begonnen de vrouwen en reed Lillian een nieuw PR van 54.10 (met een VO van Laura na de finish). En aangezien iedereen toch al PR’s aan het rijden was zetten Evie, Lente en Charlotte ook allemaal een nieuw PR van respectievelijk 1.11.81, 1.08.11 en 1.03.35. Ook bij de mannen ging het rijden van PR’s weer goed. Jort zette een nieuw PR neer van 1.03.50 en Niels van 1.14.64.

 

Na de prijsuitreiking en het gratis fust en de glaasjes Schrobbeler was het weer tijd voor de lange maar wel zeer gezellige terugreis naar Enschede. Hierbij werden we vermaakt door het (zeer mooie) gezang van Ajax supporters….


Wielercommissie zegt op 25-02-20:

Attentie wielrenners!
Morgen is het Wielerwoensdag en opent de inschrijving voor de Ardennen! ...

> Meer