D.S.V. de Skeuvel

Binnen de Skeuvel draait alles om het schaatsen, sinds 2008 kan er geschaatst worden op de nieuwe ijsbaan in Enschede, IJsbaan Twente. Van eind september tot eind maart is de ijsbaan open en wordt er door menig liefhebber geschaatst. De ijsbaan staat vlak bij de campus zodat je na een zware dag werken op de UT meteen even lekker kan gaan schaatsen. In de zomer zitten we ook niet stil en bereiden we ons voor op het schaatsseizoen door te fietsen, skeeleren en hard te lopen.

Het niveau binnen de vereniging is sterk uiteenlopend, van echte beginners tot ver gevorderden en er wordt dan ook in verschillende groepen getraind zodat iedereen altijd kan mee komen. Ook als je wedstrijden wilt rijden zijn er mogelijkheden. Zo worden er door het seizoen heen verschillende Inter Universitaire Toernooien georganiseerd door verschillende studenten schaats verenigingen, hier kan je tegen een kleine financiële bijdrage aan mee doen. Mocht je vaker wedstrijd willen rijden dan zal je een licentie nodig hebben. Je kan dan ook met de wedstrijdgroep mee trainen, hier kan de wedstrijdcommissaris je meer over vertellen.

In de zomermaanden is de ijsbaan dicht maar hoef je niet stil te zitten. Er zijn dan wekelijks skeeler-, fiets- en schaatsconditietrainingen waar je aan mee kan doen. Op deze manier kan je ook in de zomer je conditie op pijl houden en kan je makkelijk kennis maken met andere sporten en trainingsvormen. Ook in de zomer zijn er verschillende wedstrijden waar je aan mee kunnen doen. Zo zijn er de Universiteit Twente Tijdrit Competitie, een serie van 3 tijdritten onder andere georganiseerd door Skeuvel en de Batavierenrace waar ieder jaar een team van Skeuvel mee doet.

Schaatsen en trainen hoeft niet alleen maar serieus te zijn, ook gezelligheid staat bij Skeuvel hoog in het vaandel. Naast de borrel op de eerste dinsdag van de maand in café de Friends worden er regelmatig activiteiten en feesten georganiseerd voor en door leden. Ook na de training is er altijd tijd om nog even lekker te chocomellen. In het kader van gezelligheid wordt er ook een drietal trainingskampen georganiseerd. In het voorjaar wordt er een lang weekend gefietst in de Belgische Ardennen, vlak voordat de ijsbaan opengaat staat er een weekend in het teken van zandhappen in de Schoorlse duinen en rond de kerst vertrekt er ieder jaar een delegatie Skeuvels naar Collalbo of Inzell om daar op hoogte van mooi glad ijs te genieten.

Mocht je nieuwsgierig zijn kan je altijd contact opnemen met het bestuur.

 

 

Wielercommissie zegt op 25-02-20:

Attentie wielrenners!
Morgen is het Wielerwoensdag en opent de inschrijving voor de Ardennen! ...

> Meer