Wedstrijden

Wil je naast de trainingen bij de Skeuvel ook competitief bezig zijn en kijken hoe je er echt voor staat? Dan is daar volop de mogelijkheid voor door middel van verschillende wedstrijden. Deze wedstrijden vinden op elk niveau plaats, van beginner tot gevorderden. Hieronder volgt een korte uitleg over de verschillende wedstrijden.

Als lid van de Skeuvel bestaat er de mogelijkheid om aan verschillende wedstrijden deel te nemen. Deze wedstrijden worden ofwel door de Skeuvel zelf georganiseerd ofwel door andere studenten schaatsverenigingen of door de KNSB.

Heb je nog nooit een wedstrijd gereden en wil je weten hoe het eraan toegaat? De KNSB heeft een handleiding gemaakt over wedstrijdschaatsen, die je hier kunt vinden!

Universiteit Twente Kampioenschap

Het Universiteit Twente Kampioenschap is een jaarlijkse wedstrijd speciaal voor studenten en medewerkers van de Universiteit Twente. De invulling van deze wedstrijd voor komend seizoen is nog niet bekend. Zodra er meer bekend is zal dat hier geplaatst worden.

Inter Universitaire Toernooien

IUT zijn Inter Universitaire Toernooien, aan deze toernooien kan elke student die lid is van een Nederlandse studenten schaatsvereniging meedoen. Let wel op hierbij geldt de regeling VOL=VOL. De meeste studenten schaatsverenigingen in Nederland hebben hun eigen IUT, zo heb je de mogelijkheid om op veel verschillende banen te rijden. Er wordt meestal gestart in drie categorieën, waarbij de indeling bij de dames gebaseerd is op de 1000 meter tijd en bij de heren op de 1500 meter tijd. De inschrijving voor deze toernooien vindt plaats via de website van de desbetreffende vereniging. Laat ook aan de wedstrijdcommissaris weten dat je meedoet. Na afloop organiseren de meeste verenigingen nog een leuk feest.

Skeuvel heeft ook zijn eigen IUT 'het Skeuveltoernooi'. Deze wedstrijd wordt jaarlijks verreden op de ijsbaan Twente in Enschede. Dit is een tweedaags toernooi waarbij er gekozen kan worden tussen Allround en Sprint, ook is er de mogelijkheid om één dag deel te nemen.

Voor meer informatie en de kalender van IUT's en NSK's, kun je terecht op de site van de Nederlandse Studenten Schaats Unie: www.nssu.nl.

Nederlands Studenten Kampioenschap

NSK staat voor Nederlands Studenten Kampioenschap. In totaal worden er elk jaar vier NSK's georganiseerd door verschillende studenten schaatsverenigingen. Hiervan keren er elk jaar drie terug te weten het NSK Allround, NSK Sprint en NSK Marathon. Het vierde NSK is een wisseltoernooi (supersprint, ploegenachtervolging, koppeltijdrit e.d.). IJs en weder dienende kan er eventueel nog een vijfde NSK gehouden worden, namelijk een NSK kortebaan op natuurijs. Bij de NSK's vindt er op basis van gereden tijden een selectie plaats, de snelste rijders gaan hier dus voor. Om deel te mogen nemen moet je lid zijn van een Nederlandse studenten schaatsvereniging.

Voor meer informatie en de kalender van IUT's en NSK's, kun je terecht op de site van de Nederlandse Studenten Schaats Unie: www.nssu.nl.

Klassewedstrijden en Gewestelijke kampioenschappen

Deze wedstrijden worden georganiseerd door de baancommisse Twente. Deze wedstrijden zijn alleen toegankelijk voor licentiehouders, er doen dus naast studenten ook andere schaatsverenigingen uit de regio aan mee. Voor deze wedstrijden moet iedereen zich apart opgeven. Klik hier voor opgaven, de wedstrijdkalender en uitslagen.

Noord-Oost Marathon Competitie en Regio marathons

De Noord-Oost marathon competitie is een competitie waar er in verschillende categorieën wedstrijden verreden worden op de ijsbanen van Assen, Heerenveen, Groningen en Deventer en Enschede. Deze wedstrijden worden door de KNSB georganiseerd en zijn toegankelijk voor rijders die zich aan het begin van het schaatsseizoen hebben aangemeld. Klik hier voor meer informatie.

Wil je meer informatie over wedstrijden of andere gerelateerde zaken, dan kun je altijd mailen naar de sportcommissaris van de Skeuvel.

Wielercommissie zegt op 25-02-20:

Attentie wielrenners!
Morgen is het Wielerwoensdag en opent de inschrijving voor de Ardennen! ...

> Meer